Nye årsplaner og hodet fullt av ideer!

Standard

Da er det snart klart for oppstart av nytt undervisningsår. Dette året skal jeg ha musikk i alle trinn – med unntak av 4. trinn. Altså 8 trinn med musikk – 60 elever pr trinn – 3 pedagoger – 9,5 effektive musikktimer i løpet av to herlige dager hver uke.

Så hva fyller vi så timene med da. Jo – vi har tema på hvert trinn. Tema begynner på våren – og fullføres på høsten. Merkelig modell sier du? Joda, men det er nå engang sånn at stoff må modnes. OG det er greit å starte opp på høsten med både «gammelt og nytt». 3 pedagoger i timene gjør at vi kjører noen timer 3-delt – noen timer i stor gruppe kombinert med liten gruppe – noen timer alle – og noen timer flere trinn sammen.  Årsplanene er selvfølgelig lagt opp etter kunnskapsløftet, og for de aller fleste trinnene er de fri for digitale dupeditter.

Nå skal ikke jeg påstå at timene er laget for at elevene skal være rolige, og til dels kan ting ta litt av innimellom. MEN – dette er et kreativt fag! Det skjer relativt ofte at vi ikke får avsluttet timene til tida for elevene vil bare synge den – eller vil bare høre sånn, eller bare leke det…

Jeg er dønn klar for både «Hysj! kan du høre» i 1. trinn – og «Opphavsrett og bruk av musikk» i 9. trinn. Men aller mest er jeg klar for de store øyeblikkene – jeg mener når det glimter til av stolthet i barna/ungdommenes øyner når de mestrer det de har jobba med.

Her går det altså unna – og tro dere meg, jeg skal holde hviledagen(e) hellig også i år. 🙂 Ja altså, med unntak av de «hviledagene» hvor barnekoret mitt skal synge da… men sånn ellers… Nevnte jeg forresten at jeg skal studere fullt ved siden av?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s